Moje życie z pomysłem

Zdrowe jedzenie na talerzu

Zima – sezon na grilla?!

Sezon na grilla to przede wszystkim wiosna i lato. Dzięki nowoczesnej technologii pysznym, grillowanym mięsem możemy się cieszyć o każdej porze roku.

900_tajemnica_tkwi_w_dodatkach

Grillowanie w maju stało się w Polsce czymś w rodzaju symbolu dobrego początku wiosny i radości ze spędzania czasu na świeżym powietrzu. Elektryczny OptiGrill Tefal sprawi, że wiosenne, smakowite wspomnienia będą mogły do nas powrócić o dowolnej porze roku, niezależnie od pogody na zewnątrz.

OptiGrill upiecze za nas mięso, ryby i inne potrawy zupełnie samodzielnie i to w stopniu, w którym najbardziej lubimy. To dobra nowina nie tylko dla smakoszy, ale też dla tych wszystkich z nas, którzy nie czują się mistrzami grillowania. Wiadomo, że tradycyjne grille ogrodowe to czasem urządzenia dosyć kapryśne i wymagające ciągłej uwagi. Elektryczny grill Tefal nie pozostawia nas na łasce pogody, jakości węgla drzewnego, rozpałki, wilgotności powietrza, czy innych czynników.

Niezwykłe umiejętności OptiGrill wynikają z zastosowania unikalnej technologii Automatic Sensor Cooking, która polega na „inteligentnym grillowaniu”. OptiGrill automatycznie dobiera czas przyrządzenia posiłku dzięki sensorowi wykrywającemu grubość. Urządzenie posiada aż 6 programów grillowania (czerwone mięso, drób, ryby, kiełbasy, hamburgery i kanapki/panini) zapewnia automatyczne dostosowanie temperatury do każdego rodzaju żywności i doskonałe efekty grillowania.

Dodatkowo OptiGrill za pomocą kolorów informuje nas na jakim etapie przygotowania znajduje się produkt. Od żółtego, przez pomarańczowy, do czerwonego – cała paleta etapów od lekko do bardzo mocno wysmażonego.

OptiGrill pozwala przygotować beztłuszczowo – a więc zdrowo i dietetycznie – nie tylko tradycyjnie kojarzone z grillowaniem czerwone mięso czy kiełbaski, ale także drób, ryby czy alternatywę dla zwykłych kanapek, popularne panini.

Dodatkowy program urządzenia pozwala przygotowywać produkty nawet wtedy, gdy są jeszcze zmrożone. Płyty grillujące, wykonane z lekkiego stopu aluminium i pokryte nieprzywierającą powłoką, są nachylone w taki sposób, że odprowadzają swobodnie soki i tłuszcz do specjalnej tacki ociekowej.

Zdrowe jedzenie na talerzu

Grillowanie zimą? Tak! Nie ma powodu, by z tym co najpyszniejsze czekać aż do wiosny J

Marta